Tinderen naar een baan, swipe, like match en chat!

Door 15 september 2016Blog

Ben je op zoek naar een baan? Vind je het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven? Duurt het lang voordat je een reactie van een werkgever krijgt?

Kijk naar deze video en ontdek hoe jij snel een vacature-date kunt krijgen, zonder ingewikkelde sollicitatiebrieven! Want dat hoeft niet meer, druk op het icoontje dan laat ik het je zien.

Swipe, like, match en chat: de vrijgezellen kennen dit als “tinderen”.

Ze gebruiken dit om een leuk iemand te ontmoeten.

Weet je dat je nu kunt tinderen voor een vacature-date? Het enige wat je nodig hebt is je smartphone. Download de app en maak een profiel aan, zet er een goede foto op en wie weet komt een match tussen jou en de vacature tot stand.

Je legt dan meteen contact met de werkgever.

Het gaat veel sneller en makkelijker, omdat je geen brieven meer hoeft te sturen/mailen. Als je een uitnodiging krijgt voor een gesprek, heb je voldoende tijd om dit gesprek voor te bereiden en je motivatie persoonlijk toe te lichten. Voor bedrijven scheelt het enorm veel tijd om alle cv’s te selecteren en je maakt meteen kennis, dus kun je van beide kanten snel inschatten of het de moeite waard is om een afspraak te maken! Ruim duizend bedrijven hebben de app voor werving van nieuw personeel gebruikt. Het grote voordeel is dat ze meteen contact kunnen leggen met goede kandidaten zonder alle administratieve rompslomp.

Er zijn in Nederland drie bedrijven waar je je kunt inschrijven voor vacaturedating. Je hoeft natuurlijk geen keuze te maken, want je kunt je ook bij alle drie inschrijven.

De bedrijven voor het downloaden van de apps zijn:

www.otso.nl
www.Jobtalk.nl
cocoonapp.co

Nog wat andere tips

FOTO

Gebruik geen vakantiefoto of foto’s waarop je nog kunt zien dat er andere mensen op staan. Ik verbaas mij iedere keer welke foto’s er op LinkedIn worden gezet. Gezinsfoto’s, mensen op kamelen, mensen met hun hond, slecht belichte foto’s en natuurlijk de vakantiekiekjes met zonnebril en in zomerkleding. De foto is erg belangrijk want dat zegt iets over je uitstraling.

Werkgever letten hier nadrukkelijk op, dus zet er een professionele foto op!

TELEFONISCH CONTACT

Herken je dit? Gebeld worden als je net je kinderen aan het huilen zijn, je aan het koken bent, of bij de kassa staat. Wanneer een werkgever je op deze momenten belt, ga dan niet in gesprek, maar vraag of en wanneer je terug kunt bellen. Het voordeel is dat je je kunt voorbereiden op het gesprek zonder stoorzenders.

VOORBEREIDING

Juist omdat je onverwacht gebeld kunt worden is het goed om je motivatie al klaar te hebben, want het is vervelend wanneer je de werkgever aan de lijn hebt en je moet nog bedenken waarom je interesse hebt in de baan.

Swipe, like, match en chat naar je volgende baan, succes met jouw vacature date!